Kako poteka gradnja kanadske hiše

Les je osnovni gradbeni element

Les kot zelena gradnja kanadske hiše je popolnoma naravni material lahko tudi v celoti recikliramo, brez okolju ali človeku škodljivih ostankov. Omenili smo že, da so lesene stavbe trajne in lahko zdržijo krepko več kot 100 let. Ker je les obnovljiv vir kot gradbeni material, pomeni, da v naravi zrastejo nova drevesa, za nove hiše, šele takrat, ko obstoječe hiše postanejo neuporabne. S takšnim načinom imenujemo gradnjo z lesom; krožna gradnja ali krožno gospodarstvo.

   

KVH skeletna gradnja KENT

Gradnja z lesom varuje okolje

Les velja za najbolj primeren material za oblikovanje bivalnih prostorov. Ekološko gledano je material brez primerjave, namreč dotika se naših čutov in je kot tak najbližji človeku – diha, diši, deluje, se spreminja.

Uporabljeni so ekološki, naravni, človeku prijazni materiali. To zagotavlja prijetno in zdravo klimo. Ti materiali minimalno obremenjujejo okolje, in to tako v fazah nastajanja, uporabe kot tudi po uporabi.

Pri gradnji z lesom ni škodljivih odpadkov in prav tako poraba vode je izredno nizka.

 

Les je popolno nasprotje temu, saj je obnovljiv naravni material, ki nase veže CO2 ter ne povzroča nobenih škodljivih odpadkov, ne med proizvodnjo ne po koncu življenjske dobe stavbe.

Varen Dom – zelena gradnja

Graditi z lesom pomeni graditi varno. Les ima odlične nosilne in statične lastnosti, zaradi česar so lesene stavbe potresno izredno varne. Pravilno zasnovane lesene hiše se veliko bolje odzivajo na potresne

Montažne hiše KENT dosegajo najvišji kakovostni razred montažne gradnje, omogočajo prilagajanje in spreminjanje notranjih sten glede na želje kupca tudi med samo gradnjo, visoki nivo nizko energet ske gradnje. Vsaka hiša iz sistema KENT je unikat, po naročilu vsakega posameznega kupca.

Montažna skeletna gradnja lesenih hiš temelji na več kot 200 let stari tradiciji gradnje. Izberite sistem KENT in naročite brezplačno izdelavo ponudbe za vaš nov dom. Bivajte v nizko energetski hiši z najvišjim izkoristkom toplotne izolativnosti. Montažne hiše Kent so tradicija + inovativnost. Naročite ponutbo zdaj.

Moderen izgled – gradnja kanadske hiše

Nekateri pravijo, da je gradnja z lesom brezčasna, zopet drugi ga doživljajo kot vedno znova modernega. Gradnja z lesom, je seveda vedno odlična izbira.

Prihranite z energijo

Les je gradbeni material z bogato tradicijo in sodobnimi značilnostmi. Lesene zgradbe brez večjih težav. izpolnjujejo pogoje regulacije varčevanja z energijo. Skoraj 80 odstotkov vseh pasivnih ali 1,5-litrskih hiš je zgrajenih iz primarne lesene konstrukcije.

Vsaka hiša ki jo za vas gradimo je popolnoma ročno izdelana, pri nas gradimo vsako hišo na način kot bi jo gradili zase. Izberite najboljšo rešitev za gradnjo vašega doma, izberite Kent.