Montažne hiše delimo na tri vrste, ki se razlikujejo glede na izvedbo in sicer skeletno lesene montažne hiše, montažne hiše v celoti izdelane iz fabriciranih elementov in montažne hiše izdelane iz delno fabriciranih elementov.

V najvišji razred montažnih hiš nedvomno spadajo skeletne lesene hiše, ki jih izdelujem po sistemu KENT. Gradnja je ročna, unikatna izvedba vsake posamezne hiše, torej ni tipskih projektov, zato Kent kanadska gradnja dosega tudi najvišji nivo kvalitete izvedbe montažne hiše. Za vsakega kupca se izdela natančen načrt izvedbe s statičnim izračunom gradbenega statika strokovnjaka, po katerem je hiša zgrajena.

Največ povdarka dajemo na toplotni ovoj zgradbe montažne skeletne hiše

Kent hiše izvajamo za vsakega kupca na osnovi strokovnih znanj ter dolgoročnih izkušenj po katerih načrtujemo zunanji toplotni ovoj zelo skrbno. Uporabljamo preverjene in certificirane materiale priznanih evropskih in kanadskih proizvajalcev ter na osnovi svojih obsežnih znanj te materiale v zunanjem ovoju optimiramo na način, da dosežemo maksimalni učinek za najmanjšo možno investicijsko vrednost.

Osnovni paket KENT Standard dosega izredno nizko vrednost  porabe energije, saj je izolacijski ovoj stavbe pri zunanji steni kar 32cm debel in dosega izolativnostne rezultate pasivne gradnje ali pasivne lesene hiše, torej je  raba energije za ogrevanje – 15 kWh/m2a in ima največ specifične toplotne izgube do 10 W/m2. V primeru izvedbe z prisilnim prezračevanje ter ostalimi dodatnimi zahtevami izkoriščanja obnovljivih virov je vaša hiša lahko pasivna.

Želite bivati zgradbi iz naravnih materialov? Za vašo novo hišo izberite Paket KENT Natur. Sestava stene je iz naravnih materialov kot so lesna vlakna ter celuloza. S tem načinom dosegamo razred nizkoenergetske hiše s skoraj nič porabe energije.

Paket KENT Natur                                                          

Sestava ZUNANJE STENE  “KENT NATUR”

  • 3mm zaključni sloj fasade
  • fasadne lesonitne plošče STEICO ProtectDry 100mm
  • Certificiran KVH leseni nosilni element – smreka – 180mm
  • Notranja stenska izolacija – vpihana celuloza – 180 mm
  • OSB plošče z zaprtimi stiki – 15mm
  • Instalacijska ravnina – letve – 50mm
  • OSB plošče – 12mm
  • Mavčnnokartonska plošča – 12,5 mm

U-Vrednost: 0,152  W/m²K

Debelina zunanje stene znaša 374,50 mm. Debelina izolacija zunanje stene znaša 280 mm.

 

Montažne hiše KENT dosegajo najvišji kakovostni razred montažne gradnje, omogočajo prilagajanje in spreminjanje notranjih sten glede na želje kupca tudi med samo gradnjo, visoki nivo nizko energet ske gradnje. Vsaka hiša iz sistema KENT je unikat, po naročilu vsakega posameznega kupca.

Montažna skeletna gradnja lesenih hiš temelji na več kot 200 let stari tradiciji gradnje. Izberite sistem KENT in naročite brezplačno izdelavo ponudbe za vaš nov dom. Bivajte v nizko energetski hiši z najvišjim izkoristkom toplotne izolativnosti. Montažne hiše Kent so tradicija + inovativnost. Naročite ponutbo zdaj.