Okrogla hiša oziroma Izvedba okrogle stavbe, je najzahtevnejši gradbeni izziv v skeletni gradnji. Prav pri tem projektu je odpovedala sposobnost gradnje fabriciranih stanovanjskih hiš. zato je skeletna gradnja KENT dokazuje uspešnost gradnje. Vse ogrogle stene ki se nahajajo na montažni skeletni hiši so ročno izdelane, prav tako so zunanji stenski elementi okroglo vezani z OSB ploščami ter mavčnokartonskimi ploščami.

Stene in ostala konstrukcija je medetažna

Vsak prostor je ovalen in medetažno izveden, kar predstavlja velik gradbeni iziv. Vsak pokončnik pri tej skeletni konstrukciji je drugače postavljen oziroma montiran, da je lahko končni izdelek ovaljne oblike . Prav na tem projektu se pokaže veliko montažnega znanja pri skeletni gradnji. Okrogla hiša kot leseni  skelet je temeljna zasnova tega objekta ki je zahtevala natančno krojenje lesa, kar je tudi posledično podaljšalo čas gradnje. Prav na tem projektu se jasno vidi zmožnost prilagajanja skeletne gradnje glede na različne arhitekturne zasnove. Izvedba zagotavlja;

  • Prilagajanje k različnim arhitekturnim postavitvam,
  • Natančnost pri izvajanju medetažnih segmentov gradnje
  • Lahka in stabilna konstrukcija
  • Izvajanje okroglin z OSB in mavčnokartonskimi ploščami

Izvedba okrogla hiša,

je pravtako nizkoenergetska gradnja, saj dosege izredne izolacijske lastnosti zunanjih sten in strehe.

Les je zelo slab prevodnik toplote oz je odličen toplotni izolator in nudi odlično toplotno zaščito, tako pozimi kot poleti.

Pozimi nudi odlično toplotno zaščito, zaradi svoje toplotne izolativnosti. Z lesom je veliko lažje narediti skoraj nič energijsko hišo, ki bo porabila zelo malo energije za ogrevanje.

Les in lesni materiali zagotavljajo fazni zamik prehoda toplote, za več kot 12 ur. Predvsem zato je lesena hiša odporna proti pregrevanju, tudi v najbolj vročih mesecih. Z vgradnjo kakovostnih zunanjih senčil se še dodatno izognemo potrebi po klimatski napravi, kar povečuje kvaliteto in ugodje bivanja ter ponovno zmanjšuje stroške.

Nekateri trdijo, da je gradnja z lesom brezčasna, drugi ga doživljajo kot vedno znova modernega. Gradnja z lesom, je seveda vedno odlična izbira.