Skeletne lesene hiše NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

skeletna gradnja hiše KENTSkeletne lesene hiše NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Matija Sprogar

Matija Sprogar

Svetovalec

Vprašajte nas

Please enter your name
Invalid or empty email
Please enter your message
Your message successfully sent
Something went wrong. Your message was not send

Vprašali ste

Kakšna je prednost skeletne lesene hiše od ostalih montažnih hiš?

Skeletna lesena gradnja temelji na 200 let stari tradiciji kanadske gradnje objektov. Lesena skeletna gradnja se razlikuje od tovarniških montažnih hiš, po tem da je ročno izdelana, stena se kroji na licu mesta – sestava nastaja vidno pred vami, ni skritih napak, ni napak zaradi poškodb med prevozi, razkladanjem in montažo, se kvalitetneje in močneje pričvrsti v podlago, mogoče so spremembe postavitve med samo montažo,…

Kako mi lahko izdelate ponudbo, kaj potrebujem?

Vsak obekt se pripravlja po naročilu. Vsaka hiša je unikatna, saj je izdelana po projektu ki ga ima vsak vnaprej pripravljenega. Skoraj ni omejitev med gradnjo, možno je izvajanje in prilagajanje gradnje po vseh željah kupca. Potrebujete izdelano temeljno ploščo, gradbeno dovoljenje in projekt(PGD, PZI) in vaša hiša se lahko začne graditi.

Kakšne vrste hiš izdelujete, ali so kakšne omejitve in če imate tipske projekte?

Izdelujemo vse vrste objektov, različnih tipov. Objekti modernejše zasnove z razgibano fasado, streho(ravno dvo in več kapno streho), različe oblike fasade. Tipskih projektov nimamo, saj je vsaka hiša na željo kupca in po njegovem naročilu.

Ali lahko zgradite hišo na težko dostopnih terenih?

Vsako hišo lahko zdradimo na težko dostopnem terenu, do katere mora voditi ceta dostopna z manjšim kamijonom ali kombijem..

Kako hitro lahko zgradite hiše, v izmeri ca 150m2?

Hišo lahko zgradimo v ca.6-8 tednih, odvisno od obsega del. Torej ali želi kupec hišo, zunaj končano, z delnim ključem ali na ključ.

Za kakšno ceno lahko zgradite hišo v izmeri ca. 150m2 uporabne površine?

Cene hiš so različne, vse je odvisno od materialov, ki jih strank želi imeti. Torej pri nas lahko izberete sestavo sten “Kent Standard” ali “Kent Natur”, nato je odvisna oblika strehe ter način izvedbe podstrešja. V kolikor je zraven garaža in/ali nadstrešek za vozilo. Vse je odvisno od posamezne želje strank.

Tehnična vprašanja

Na kakšen način izvajate stene, kaj mora kupec vedeti?

Vsak kupec je za nas najpomembnejši. Stene izvajamo na način postavitve najprej vseh vrst lesenih delov in kritine, ter šele po vgradnji oken izvajamo izolacijo in fasado. Tako ni možnosti da bi prišlo do izpostavljenosti izolacije na zunanje vremenske vplive.

Kakšne so možnosti glede izbire oken?

Okna in vrata so najpomembnejši element vsake hiše. Izbirate lahko med različnimi vrstami oken; PVC okna in vrata, PVC/ALU okna in vrata, LESena okna in vrata, LES/ALU in samo ALUminijasta okna in vrata. Pravtako lahko izbirate različne vrste okvirov in okovja.

Koliko izvajalcev z vaše strani sodeluje pri gradnji?

Ne boste verjeli, ne veliko. Na začetku izdelamo konstrukcijo s tremi do štirimi delavci. Kritono izdelajo krovci – ekipa treh in fasado izdela 4-6 delavcev. Inštalacije ter ostala dela so odvisna od zahtevnosti in velikosti del.

Ali je vaša montažna gradnja boljša ali slabša od klasične opečne zidane gradnje?

Montažna gradnja se precej razlikuje od klasične. Montažna gradnja ni tako toga od klasične opečne gradnje in je glede na potres vzdržljivejša, seveda če je izvedena na pravilno tehnično strokovni način. Skeletne lesene hiše in ostale lesene stavbe vzdržijo dlje kot klasična zidana granja. Najstarejša lesena stavba se nahaja na Japonskem in je bila zgrajena pred 1400 leti.  Lesena gradnja z dobro izolacijo zagotavlja manjšo porabo energentov. Je sestavljena iz primarnega gradbenega materala-lesa, ki je popolnoma naraven.

Na kaj moramo paziti pri gradnji montžne hiše?

Predvsem na izbiro primernega izvajalca del. Saj je veliko takšnih ki te gradnje ne obvladajo tako graditeljev skeletne lesene gradnje, kakor tudi tistih ki izvajajo gradnjo t.i. hiš iz tovarne. Velika razlika je, tudi med materiali, ki jih uporabljajo. Pri Kentu vam izdelamo hišo s certificiranimi materiali po najvišjih zahodno evropskih standardih in normah. Prepričajte se sami.

Kako hitro lahko pripravite ponudbo?

Ponudbo vam izdelamo v 14 dneh, v kolikor razpolagate z natančnimi podatki o sami lokaciji gradnje, ter imate izdelane tlorisne načrte s prerezi stavbe in fasadnimi pogledi stavbe. To je dovolj za osnovno ponudbo, vse ostali se je potrebno individualno dogovoriti z vsakim kupcem posebej.