Zelena gradnja z naravnimi materiali

Les kot razgradljivi element

Les kot zelena gradnja je popolnoma naravni material lahko tudi v celoti recikliramo, brez okolju ali človeku škodljivih ostankov. Omenili smo že, da so lesene stavbe trajne in lahko zdržijo krepko več kot 100 let. Ker je les obnovljiv vir kot gradbeni material, pomeni, da v naravi zrastejo nova drevesa, za nove hiše, šele takrat, ko obstoječe hiše postanejo neuporabne. S takšnim načinom imenujemo gradnjo z lesom; krožna gradnja ali krožno gospodarstvo.

ostrešje    

KVH skeletna gradnja KENT

Gradnja z lesom varuje okolje

Les velja za najbolj primeren material za oblikovanje bivalnih prostorov. Ekološko gledano je material brez primerjave, namreč dotika se naših čutov in je kot tak najbližji človeku – diha, diši, deluje, se spreminja.

Uporabljeni so ekološki, naravni, človeku prijazni materiali. To zagotavlja prijetno in zdravo klimo. Ti materiali minimalno obremenjujejo okolje, in to tako v fazah nastajanja, uporabe kot tudi po uporabi.

Pri gradnji z lesom ni škodljivih odpadkov in prav tako poraba vode je izredno nizka.

 

Les je popolno nasprotje temu, saj je obnovljiv naravni material, ki nase veže CO2 ter ne povzroča nobenih škodljivih odpadkov, ne med proizvodnjo ne po koncu življenjske dobe stavbe.

Varen Dom – zelena gradnja

Graditi z lesom pomeni graditi varno. Les ima odlične nosilne in statične lastnosti, zaradi česar so lesene stavbe potresno izredno varne. Pravilno zasnovane lesene hiše se veliko bolje odzivajo na potresne

obremenitve kot zidane, saj se les zaradi svoje elastičnosti bolje odziva na tresenje tal, kot beton ali opeka.

Moderen

Nekateri pravijo, da je gradnja z lesom brezčasna, zopet drugi ga doživljajo kot vedno znova modernega. Gradnja z lesom, je seveda vedno odlična izbira.

Prihranite z energijo

Les je gradbeni material z bogato tradicijo in sodobnimi značilnostmi. Lesene zgradbe brez večjih težav. izpolnjujejo pogoje regulacije varčevanja z energijo. Skoraj 80 odstotkov vseh pasivnih ali 1,5-litrskih hiš je zgrajenih iz primarne lesene konstrukcije.

Vsaka hiša ki jo za vas gradimo je popolnoma ročno izdelana, pri nas gradimo vsako hišo na način kot bi jo gradili zase. Izberite najboljšo rešitev za gradnjo vašega doma, izberite Kent.